Våre Prosjekter

Mange drømmer og stort pågangsmot

Elvehytta

Vår første tretopphytte er under utbygging og står klar allerede sommeren 2022. Vi har åpnet for booking fra august. Per i dag mangler vi kun gassmontering for å være helt i mål!

Siden dette er vår første tretopphytte har vi valgt å bruke all vår ledige tid på den og gjør det meste av arbeidet selv. Vi ønsker å gi et personlig preg på hytta og danne et godt grunnlag for å lage en mest mulig bærekraftig utbygging.

Forarbeidet har vært viktig og samarbeid med innbyggere i Lårdal har stått sentralt. Vi har kappet trær på egen tomt, saget til materialer på en lokal sag og fått god støtte fra lokalsamfunnet her i Lårdal.

Byggmakker Seljord har levert de materialene vi ikke har klart og lage selv. Vi har også fått beiset hytta i vinter med beis vi hentet hos Tjæralin.

Dronebilde av tretopphytta

Solbui

Dette er hjernen til tretopphytta. Jon har lang erfaring med gjenbruk av el-bil batterier og er en racer innenfor IT- bransjen. Dette sørger for strøm levert gjennom bui sine ni solcellepanel, konvertert til 240 volt og et kjøkken som har både kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er også opprettet mulighet for trådløst internett for de som ønsker det.
Straumbui Solcellepaneler

Tvigyva

Småbruket som har vært i avisa fem ganger på under to år. Karoline og Magnus flyttet hit i september 2020 med store drømmer og ambisjoner. Allerede det første året hadde låven fått ny grunnmur, kjøkkenhagen var utvidet med 35 meter og potetene som ble dyrket ble kjent som den nye «Lårdalspoteten» av de lokale.

I dag er det mange pågående prosjekter, flere har småbruksbøndene et mål om å ferdigstille i løpet av sommeren 2022 slik at de kan åpne opp gården for besøkende til bygda.

Det skal blant annet bygges en kennel for 20 hunder, med stor løs-gård i skogen. Grønnsakslandet skal utvikles og forbedres etter erfaring fra forrige sesong, et hønsehus skal bygges, område for kopplam skal stå klart, ny innkjøring og vedlikeholdsoppgaver som å beise av verandaen og oppussing av hundestallen står også for tur.

Gården Tvigyva