Om Lårdal Tretopphytter

Bli kjent med oss og vårt arbeid.

Vector
Vector

Ideen bak å lage tretopphytter og andre overnattingsmuligheter startet med grunneierne Karoline og Magnus. De ønsket å tilby et bærekraftig overnattingstilbud i bygda. Denne måtte kunne knyttes opp mot fremtidige drømmer for småbruket og ha en høy standard med tanke på utførelse innenfor «grønne rammer»

En koselig tretopphytte plassert blant frodige trær med utsikt over den vakre naturen i Lårdal, nær Dalen i Tokke kommune, Vest-Telemark

Småbrukeierne var innom mange forskjellige alternativer før de landet på å samarbeide med familievenn og tretopphytte-entusiast Jon. 

Ikke bare hadde de felles interesse for overnattingsopplevelser, men de hadde også stor interesse og kunnskap innenfor gjenbruk, fornybar energi, naturvern, dyre- og friluftsliv, samt erfaring innenfor turisme og arbeid med mennesker. Etter et helgeopphold med utforsking av området rundt småbruket Tvigyva, startet alle med å gjøre research for hvordan de kunne bygge en tretopphytte med hovedfokus på bærekraft. Slik ble hele oppstarten og prosjektet også påvirket i stor grad av FN’s bærekraftmål

Karoline er sosionom med hjerte for grønn omsorg, både for mennesker og natur. Hun er den du møter på alle våre «back-to-nature» opplevelser.

Karoline er en lidenskapelig sjel med en spennende og variert bakgrunn. Hun har mange års erfaring i arbeid med barn og ungdom, friluftsliv som lidenskap, fire års utdannelse i kommunikasjon og selvhjelp, kranio-sakral-terpai utdannelse og et år på skole i Sverige der hun studerte selvhusholdning. 

Karoline er også innehaver av en rekke oppgaver både for Tretopphyttene og småbruket Tvigyva. Hennes faste roller for Lårdal Tretopphytter  er kommunikasjonsansvarlig med ansvar for sosiale medier, kursholder, driver av konseptet «naturterapi» og eier av småbruket og dets tilbud til besøkende. Karoline har vært en stor del av utbyggingen av «Elvehytta» og er ei nevenyttig dame.

Karoline med nyplukkete beter
Bilde av Magnus

Magnus sin bakgrunn med snekkerarbeid, turisme og interesse for grønn hverdag la grunnlaget for byggeplanleggingen.

Magnus har tidligere jobbet i familiebedriften Viking Ventures med totalrenovering av hus og eiendom, på Langedrag Naturpark med turisme og i ulike stillinger innenfor sosialt arbeid. I dag bor han med Karoline og alle dyrene på småbruket Tvigyva, i Lårdal. Her styrer han blant annet kennelen Prøven Husky med 12 polare hunder. 

Magnus sine roller for Lårdal Tretopphytter og småbruket Tvigyva er mange og spennende. Han er registrert som selvbygger og arkitekt for prosjektet «Elvehytta», er ansvarlig for innhold på hjemmesiden, aktivitetsleder for besøkende, vaktmester og kontaktperson for spørsmål knyttet til alt dette.

Jon er den tekniske av oss med utdannelse i IT. Han er også et friluftsmenneske som driver aktivt med dykking, spesielt i grotter hvor han også er instruktør.

Jon har mange jern i ilden og er eier av flere spennende bedrifter. Blant annet er han medeier i Oslofjorden Adventure, driver Runde Consult og er aktiv besøkende/ hjelpearbeider på Langedrag Naturpark der han gjør alt fra tekniske oppgaver til dyrestell, guiding og hundekjøring.

Jon sine oppgaver har vært utvikling av «Solbui» med fornybar energi, laget av gjenbruksmaterialer og alle tekniske løsninger som gjør ditt opphold sømløst. Han har også vært en stor del av snekkergruppa, stått for sikkerhet, utstyr og grønne løsninger for å frakte materialer inn i skogen og opp i trærne.

Bilde av Jon

Kontakt

Bedriftsinformasjon

Lårdal Tretopphytter AS

Følg oss på sosiale medier